27 Oktober 2017,

Na maanden van hard werk en toewijding heeft Live Legends een ‘eigen’ Chinese club in Beijing geopend: One Third 1/3 “For the best 1/3 of your life”. Waar is het allemaal begonnen? Waarom kreeg Live Legends deze klus en wat hebben ze precies gedaan? Hoe hebben zij de omgeving en Chinese cultuur ervaren? Lees het volledige verhaal hier:

Januari 2017..Kun je een club ontwerpen?

Daan, één van de Creative Directors en Director LL Asia, werd voorgesteld aan de clubeigenaren die tot de NOA Group behoren. Zij vroegen Daan of hij en zijn team de beste club van Beijing binnen 3 maanden konden ontwerpen en inrichten. Een belachelijke deadline, maar met een team van toegewijde creatievelingen en techneuten – die bovendien de lokale markt kennen – was dat zeker mogelijk!

 

De opdracht

Slechts een paar dagen na de eerste meetings werden Daan en Stefan (Concept Designer) uitgenodigd inChina om hun tekeningen, moodboards en concept van de nieuwe club te presenteren. Iedereen was onder de indruk van hun presentatie en nieuwe ideeën, zodoende werd de opdracht bevestigd, handtekeningen werden gezet, Live Legends kon aan de slag. Vanaf het moment dat het project werd opgestart werd het steeds meer duidelijk wat de klus precies inhield en de omvang ervan. Ze zouden verantwoordelijk zijn voor de gehele inrichting: licht, video, interieur ontwerp en het creëren / regisseren van zes verschillende themashows.

East meets West

Zoals bij waarschijnlijk de meeste Chinese producties, zijn er verschillende betrokkenen aan de cliënt zijde, die proberen een manier te vinden om het project te beïnvloeden. Vooral aan de praktische kant, zoals bij het plannen, de technische faciliteiten en budget control, waardoor het een nog uitdagender proces werd binnen de beperkte tijd die ze al hadden. De grootste uitdaging was om de visuele ervaring niet te laten overheersen door het verlangen naar winst en zoveel mogelijk VIP tafels per vierkante meter te plaatsen. Ter info, deze lounge ruimtes zijn in China populair omdat het allemaal om aanzien draait. De gasten kunnen hier laten zien hoeveel geld zij uitgeven om zo de aandacht van andere gasten te trekken. Dit systeem biedt de club de mogelijkheid om bizar hoge omzet te draaien. Zodoende moest Live Legends een goede balans vinden tussen enerzijds creatief zijn en anderzijds in het voorzien van een goede omzet.

Guanxi en de ‘Founding Father’

Guanxi beschrijft de basis dynamiek in gepersonaliseerde netwerken van invloed – die het best omschreven kunnen worden als de relaties, die individuen ontwikkelen met andere individuen – en is een centraal idee in de Chinese samenleving. “Business as personal”, zoals de Chinezen zouden zeggen!

Na jaren van hard werk en toewijding in China, is Daan het gezicht van Live Legends en de zogeheten ‘Founding Father’ van club 1/3. Dit werd tevens duidelijk tijdens de openingsavond. Er werd van hem verwacht dat hij tijdens openingsceremonie van de club een grote rol zou spelen, iets wat Daan totaal niet zag aankomen, omdat in Europa dit veel minder gebruikelijk is. Iemand die achter de schermen werkt, verschijnt namelijk niet snel ten tonele. Hoe dan ook, het heeft allemaal goed uitgepakt en was het een fantastische ervaring met een epische opening!

Technisch management op lokatie 

Tijdens het productieproces was team Live Legends, bestaande uit Kelvin, Serge en Stefan op lokatie om de renovatie van de club in goede banen te leiden. Ook moesten zij ervoor zorgen dat de beste kwaliteit van materialen en apparatuur gebruikt werd. Na jarenlange ervaring in evenementen in Azië en na een aantal proef opstellingen, kwamen ze samen met Lighting Director Jeffrey tot de conclusie dat er geen lichtmerk in China was die zou kunnen leveren wat zij nodig hadden voor de shows. Ze hebben toen direct contact opgenomen met lichtbedrijf Robe, die de perfecte partij zou zijn voor dit project.

De grote opening

Tijdens de periode voorafgaand aan de opening had het creatieve team het licht, video en de speciale thema shows voorgeprogrammeerd vanuit de in Amsterdam gebaseerde studio in volledige 3D/VR omgeving. Door deze voorbereiding was er meer tijd op lokatie om zich te richten op de details en de artiesten. Ook moest het videomateriaal, wat op grote schermen van meer dan 15.000 pixels in breedte afgespeeld werd, gerenderd en geprogrammeerd worden op een touchscreen systeem zodat het lokale operatieteam de shows gemakkelijk konden besturen voor dagelijks gebruik.

Na een korte vertraging konden het constructie en installatie team begin oktober alles afronden, waardoor de repetities van start konden gaan. 27 oktober was de grote dag, en club One Third opende haar deuren voor het eerst!

“The best 1/3 of your life” with de beste DJ’s. 

De club is inmiddels 3 maanden open en ’s werelds beste DJ’s zijn er al geweest of geboekt:

KSHMR, Lost Frequencies, Tony Junior, Yellow Claw, Hardwell, Laidback Luke, Dirtcaps, Vinai, Header Hunterz, Vicetone, Armin van Buuren en vele anderen. Volgens insiders is dit de beste club  van Beijing.

Zorg dat je niet vergeet Club One Third te bezoeken wanneer je in de buurt bent, zodat je het zelf kunt ervaren.